Welke voedingssupplementen bevorderen je MTB prestaties?

Iedereen die wel eens op een mountainbike stapt weet dat zo’n rondje veel vraagt van je spieren en gewrichten. Het belang van het aanvullen van de juiste vitamine en eiwitten is dan ook essentieel. Juist wanneer je regelmatig een zware tocht fietst of wanneer je echte topsport bedrijft zijn supplementen die je sportprestaties bevorderen eigenlijk onmisbaar. Tijdens het sporten gebruikt je lichaam veel energie in de vorm van koolhydraten. Wanneer je deze niet tijdig aanvult zal je lichaam zich niet optimaal kunnen herstellen na een training of wedstrijd. Dus wil je je prestaties verhogen en het optimale uit jezelf halen? Neem dan na elke training voldoende eiwitten, vitamines en mineralen in.

Het belang van goede eiwitten
Tijdens iedere sportprestatie verbruik je veel eiwitten die je lichaam nodig heeft om spiergroei te stimuleren en om je lichaam te helpen herstellen. Het is dan ook belangrijk om je eiwitten direct weer aan te vullen. Het aanvullen van je eiwitten kan op diverse manieren. Zo zitten eiwitten in vlees, in groenten maar ook in bijvoorbeeld kwark. Echter lukt het niet iedereen om voldoende eiwitten uit de voeding te halen en daarom is het aan te raden om de natuurlijke eiwitten aan te vullen. Dit kan doormiddel van het gebruik van eiwitshakes of eiwitrepen. Ook het aanvullen van je vitamine is belangrijk om een goed immuunsysteem te blijven ondersteunen. Eiwitshakes, eiwitrepen en je vitamines zijn verkrijgbaar in diverse smaken en toepassingen zodat voor iedereen wel een lekkere smaak beschikbaar is om de supplementen in te nemen.

Het gemak van eiwitrepen
Wanneer je het lastig vindt om voldoende eiwitten binnen te krijgen zijn eiwitrepen een ideale oplossing. De eiwitrepen zitten boordevol eiwitten en vitamine en ze zijn verkrijgbaar in zeer veel smaken. Denk bijvoorbeeld aan crunchy karamel, vanille of chocolade. De eiwitrepen zijn erg lekker en eenvoudig in te nemen na een training of wedstrijd. Je vult dan direct je eiwitten aan zodat je lichaam kan beginnen met herstellen. Eiwitten zorgen namelijk voor een goed en snel herstel van je spieren en gewrichten zodat je snel weer klaar bent voor een volgende inspanning. Omdat de repen in zeer veel verschillende smaken beschikbaar zijn is er voor iedereen wel een perfecte reep te vinden.

Ben je een fanatiek MTB’er en ben je op zoek naar manieren om op snelle wijze extra eiwitten binnen te krijgen? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden die eiwitrepen bieden. De eiwitrepen zijn een ideale snack die boordevol eiwitten zit. Ook zitten er veel vitamines in die bijdragen aan een gezond immuunsysteem. Met een echte vitamine boost zorg je ervoor dat je zenuwstelsel optimaal kan blijven presteren zodat je spieren op juiste wijze worden aangestuurd. Doordat er veel verschillende soorten eiwitrepen beschikbaar zijn in veel verschillende de smaken is er voor iedereen wel een perfecte eiwitreep te vinden. Ideaal als snack of tussendoortje tussen alle trainingen en wedstrijden. De eiwitrepen zijn eenvoudig in te nemen maar ook eenvoudig mee te nemen tijdens bijvoorbeeld een toernooi of wedstrijd. Ideaal dus!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *